Facebook Pixel
buitenverblijf blokhut tuinhuis tuinkantoor isoleren

Buitenverblijf isoleren: een slimme investering?

Isolatie: dat heb je in huis waarschijnlijk al goed geregeld. Maar: heb jij er ook al eens over nagedacht om het buitenverblijf te isoleren? Het isoleren van het buitenverblijf wordt vaak vergeten, maar is een investering die zeker de moeite waard is. Waarom? Dat vertellen we je in dit blog!

Het buitenverblijf als extra leefruimte

Wil jij het hele jaar door profiteren van jouw buitenverblijf en dit verblijf ook als extra leefruimte inzetten? Door het buitenverblijf te isoleren, creëer je een aangename ruimte wat voor veel verschillende doeleinden in te zetten is: bijvoorbeeld als tuinkantoor of tuinkamer. Wil je er echt iets moois van maken? Plaats een bar in het buitenverblijf en maak er je eigen tuincafé van! Bijkomend voordeel: een geïsoleerd buitenverblijf komt snel op temperatuur en de warmte blijft lang in de ruimte hangen.

Aangenaam klimaat en minder vocht- en schimmelproblemen

Een goed geïsoleerd buitenverblijf heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De isolatie houdt de warmte – in de winter – in het verblijf en in de zomer blijft het juist aangenaam koel onder het geïsoleerde dak. Deze isolatie zorgt er daarbij ook voor dat vocht en condens beter buiten blijven. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je minder last hebt van vocht- en schimmelproblemen. Profiteer dus het hele jaar door van een goed binnenklimaat!

Ik wil mijn buitenverblijf isoleren: wat zijn de mogelijkheden?

Het isoleren van het buitenverblijf kan op verschillende manieren plaatsvinden. Voor het meest optimale resultaat raden we aan om het dak, de wanden en de vloer te isoleren. Vind je het vooral belangrijk dat de warmte in de zomer beter buiten blijft en maak je in de winter bijna geen gebruik van het verblijf? Dan geeft enkel isolatie van het dak al veel resultaat.

Isolatie van het tuinhuis: dit moet je weten

Ga je aan de slag met het isoleren van jouw buitenverblijf? Dan is het ten eerste belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt. Lees je goed in over verschillende soorten isolatie- en bevestigingsmaterialen en de richtlijnen voor het plaatsen van isolatie. Is het buitenverblijf van hout gemaakt? Laat je dan van tevoren goed adviseren over kromtrekking, scheurvorming en lekkages. Zo weet je zeker dat jouw buitenverblijf straks op de juiste manier geïsoleerd is!

Wil je direct zelf isolatiematerialen, houten planken of balken en bevestigingsmaterialen bestellen? Kijk dan eens in de webshop of kom langs bij ons in Hoogkarspel.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.