Facebook Pixel
buitenverblijf blokhut tuinhuis tuinkantoor isoleren

Een buitenverblijf isoleren een slimme investering?

Voor wie aan isolatie denkt, zal vrijwel zeker uitkomen bij het isoleren van een huis. Uiteraard een slimme investering. Maar het isoleren van een buitenverblijf is een stuk minder bekend. Het wordt vaak vergeten en als er al aan wordt gedacht, zullen afwegingen zoals tijd, geld en arbeid vast niet ontbreken. Toch is het slim om eens na te denken over het isoleren van jouw buitenverblijf. We zullen je vertellen waarom…

Buitenverblijf steeds vaker een extra woonruimte

Het moge duidelijk zijn dat we de afgelopen periode steeds vaker thuis zijn gaan werken. Mensen zoeken meer ruimte en een tuinkantoor is dan ook populairder dan ooit. Voor wie het buitenverblijf gebruikt als extra woonruimte, kan flink op energiekosten besparen door een tuinkantoor, blokhut of tuinhuis te isoleren. De ruimte komt namelijk sneller op temperatuur en de warmte blijft langer in de ruimte.

Minder vocht- en schimmelproblemen

Wie een buitenverblijf isoleert, heeft minder kans op vochtproblemen, schimmel- en roestvorming. Een geïsoleerd buitenverblijf heeft namelijk een stuk minder kans op condensvorming dat weer kan zorgen voor problemen.

Aangenamer klimaat in zomer- en wintermaanden

Een buitenverblijf wordt tegenwoordig het hele jaar door gebruikt. In welk jaargetijde je jouw tuinkantoor of tuinhuis dan ook gebruikt, je wilt graag een comfortabel klimaat. In de zomer niet te warm, in de winter niet te vochtig. Goede isolatie zorgt voor een goed binnenklimaat.

Wat zijn de isolatiemogelijkheden voor een tuinhuis?

Een blokhut, tuinhuis of tuinkantoor isoleren kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Aangeraden wordt om het dak, de wanden en de vloer te isoleren om een optimaal resultaat te behalen. Isoleren kan direct worden meegenomen met de bouw van een nieuw buitenverblijf, maar uiteraard kan dit ook gemakkelijk worden toegepast op bestaande buitenverblijven. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw tuinhuis, blokhut of ander buitenverblijf.

Vergeet dit niet bij het isoleren van een blokhut, tuinhuis of tuinkantoor

Het is absoluut van belang dat je allereerst de juiste materialen gebruikt bij het isoleren van jouw buitenverblijf. Dit betekent het juiste isolatiemateriaal met de juiste bevestigingsmaterialen. Nog belangrijker is de installatie van het isolatiemateriaal. Er gelden een aantal richtlijnen voor het plaatsen van isolatiemateriaal. Het is niet alleen belangrijk dat de isolatieplaten goed worden geïnstalleerd, maar vergeet ook de juiste montage van de afwerkmaterialen niet. Als je werkt met hout, zal dit gaan werken. Zeker als je te maken hebt met vochtige ruimten. Zorg bij dichte buitenverblijven ook altijd voor goede ventilatie in de vorm van ventilatieroosters. Laat je altijd goed adviseren om kromtrekking, scheurvorming of lekkages te voorkomen.

Wil je direct zelf isolatiematerialen bestellen, houten planken of balken en bevestigingsmaterialen? Kijk dan eens in de webshop of kom langs bij ons in Hoogkarspel.

 

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.