Facebook Pixel

Dakaccessoires

Resultaat 1–24 van de 43 resultaten wordt getoond


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Een groot aanbod aan dakaccessoires

Je kunt altijd een dakdekker inhuren om je dak leggen of lekken te dichten. Als je zelf een beetje handig bent en je de juiste dak accessoires aanschaft kun je deze klus zelf klaren. Je moet je goed voorbereiden op de werkzaamheden en de nodige veiligheidsmaatregelen treffen.

Een plat dak maken

Een plat dak is nooit compleet horizontaal, want ander zou regenwater niet weg kunnen stromen. Een onderlaag is een belangrijk dak accessoire dat de nodige helling moet hebben. De afloop moet ongeveer een centimeter per meter zijn om het water naar een ander belangrijk dak accessoire, de regenpijp, te laten lopen.

Afwerking van het plat dak

Ook kunststofplaten zijn een belangrijk dak accessoire voor de afwerking van de boorden van je plat dat. Deze boeiboorden steken ongeveer tien centimeter boven de dakrand uit.

De onderlaag en bovenlaag aanbrengen

De onderlaag en de eindlaag moeten op de juiste manier geplaatst worden. Met de juiste dak accessoires kun je ook dit werk tot een goed einde brengen. Mogelijke dakaccessoires zijn lijm, dakspijker, een toplaag en natuurlijk ook de isolatie.

Een dak met dakpannen

Voor het leggen van een pannendak heb je heel wat dak accessoires nodig. Dit gaat van dakisolatie, dampremmende folie, panlatten, panhaken ….

Eerst moet je latten verticaal vastmaken aan de keepers. Door daarna de horizontale panlatten te plaatsen vorm je een frame daarin de dakpannen stevig kunnen vasthangen. Je kunt de dakpannen nog extra beveiligen met de panhaken. Hoeveel de dakpannen elkaar overlappen hangt af van het type dakpannen, de manier waarop de dakpannen zijn opgehangen, en de hellingshoek van het dak. De eerste lamel dien je iets hoger te plaatsen dan de goot, omdat de dakpannen dan hoger komen te liggen en niet in de goot vallen.

Voor je de vorsten plaats zijn de ondervorsten een belangrijk dak accessoire. Voor het plaatsen van de nok moet de bovenste laag dakpannen goed vastgemaakt zijn met dakpanlijm of schroeven.

Wanneer het om een aanbouw gaat moet je de aansluiting met het aanpalende dak goed dichtmaken met bladlood.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.