Facebook Pixel

Gipsplaten 12,5mm

Toont alle 4 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

12,5 mm gipsplaat kopen: Direct afhalen of binnen 48 uur bezorgen

Ben je van plan om te gaan verbouwen en wil je hiervoor gipsplaten gebruiken? Een goede keus, want gipsplaten zijn tenslotte het meest gebruikte bouwmateriaal. Zo worden gipsplaten bijvoorbeeld gebruikt voor plafonds, de bouw van muren of het maken van een nieuwe muur over een oude muur heen.

Gipsplaten zijn er in verschillende diktes, platen die extra brandwerend zijn of gipsplaten die speciaal behandeld zijn voor het gebruik in vochtige ruimtes. Welke gipsplaten je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van de klus die je gaat doen.

Waar wordt een 12,5 mm gipsplaat voor gebruikt?

Gipsplaat 12,5 mm met afgeschuinde kanten (AK) wordt voornamelijk gebruikt voor het bekleden van scheidingswanden en voorzetwanden in de binnen-afbouw, zowel in de nieuwbouw als in renovatieprojecten. Deze wandplaten bieden meer stevigheid dan de 9,5 mm platen, waardoor de muur enigszins belast kan worden. Een wandplaat kan worden geplaatst op zowel houten als stalen (metal stud) onderconstructies.

Naast de afgeschuinde 12,5 mm gipsplaat hebben we ook Fermacell 12,5 mm gipsvezelplaten (met rechte kanten) in het assortiment. Deze zijn multi inzetbaar en (dankzij de unieke samenstelling en het productieproces) brandwerend, geluidswerend en tegelijkertijd vochtbestendig. De afbouwplaten kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden in nieuwbouw als renovatie, zoals het bekleden van vloeren, plafonds, voorzet- en scheidingswanden met een stalen of houten onderconstructie.

In ons assortiment hebben wij 12,5 mm gipsplaat in de uitvoeringen:

Hoe bevestig je een 12,5 mm gipsplaat het beste?

Met speciale gipsplaatschroeven bevestig je de gipsplaat 12,5 mm tegen de constructie. Deze schroeven zijn van staal en voorzien van een speciale laag waardoor de schroeven bijvoorbeeld niet gaan roesten bij het stucen. Ze lijken erg op spaanplaatschroeven, maar hebben fijnere (en dubbele) schroefdraad. Een gipsplaatschroef is voorzien van een harde, scherpe punt. De schroeven zijn zelfborend, wat betekent dat ze niet voorgeboord hoeven te worden.

De 35 mm gipsplaatschroeven gebruik je bij het bevestigen van een gipsplaat 12,5 mm.

De lange kanten van de gipsplaat 12,5 mm zijn naadloos af te werken met behulp van wapeningsband (gaasband) en een gipsplaatvuller. Hierdoor zorg je voor een naadloze afwerking van de wand.

De Fermacell platen hebben rechte kanten en zijn daardoor een stuk makkelijker af te werken. De platen worden met een speciale lijm tegen elkaar aangelijmd, waarna overtollig lijm makkelijk en snel verwijderd kan worden.

De voordelen van een gipsplaat 12,5 mm:

12,5 mm gipsplaat wordt erg veel gebruikt in de bouw, binnenshuis, en is erg eenvoudig in het gebruik: schroef ze tegen een lelijke (oude) muur aan en je hebt een mooie nieuwe muur. Daarnaast is een gipsplaat 12,5 mm relatief een goedkoop bouwmateriaal en kun je hem makkelijk overschilderen, behangen of betegelen.

In ons assortiment hebben wij diverse soorten gipsplaten:

De standaard grijze plafondplaat met ronde kanten (RK) is geschikt om een (houten of metalstud) regelwerk van een plafond binnenshuis mee te bekleden. De ronde kanten zorgen voor een mooie en geleidelijke overgang tussen de gipsplaten. De ronde kanten worden meestal niet afgewerkt met een vulmiddel maar blijven zichtbaar.

Wandplaten met afgeschuinde kanten (AK) worden voornamelijk gebruikt voor het bekleden van scheidingswanden en voorzetwanden in de binnen afbouw, zowel in de nieuwbouw als in renovatieprojecten. Als het plafond geluiddicht moet zijn, kan er ook een gipsplaat 12,5 mm wandplaat gebruikt worden.

Stucplaten zijn zo ontworpen dat je er direct op kan stukadoren. Je hoeft hier dus geen voorstrijkmiddel te gebruiken. Een stucplaat wordt gebruikt voor het optrekken of afwerken van wanden en plafonds. Doordat stucplaten vrij licht zijn, zijn ze gemakkelijk te hanteren en betrekkelijk eenvoudig te installeren.

De Novlam brandvertragende gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) is een plaat voor toepassingen in wanden en plafonds die moeten voldoen aan een bepaalde brandweerstand. Deze plaat is te herkennen aan de roze buitenkant. Brandvertragende gipsplaten worden toegepast waar extra brandwerendheid vereist is, zoals bijvoorbeeld bij de bekleding en bescherming van staalconstructies.

De vochtwerende gipsplaten zijn geïmpregneerd ter voorkoming van schimmelvorming en zorgen bovendien voor een vertraagde wateropname. Vochtwerende platen worden dan ook met name gebruikt in natte ruimtes zoals badkamers en keukens. Vochtwerende gipsplaten zijn te herkennen aan de groene buitenkant.

Fermacell gipsvezelplaat is een alternatief voor de “normale” gipskartonplaten. De gipsvezelplaat heeft een harder oppervlak en is daarom stootvaster. Bovendien kunnen er zwaardere voorwerpen aan opgehangen worden. De afbouwplaten kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden, zoals het bekleden van vloeren, plafonds, voorzet- en scheidingswanden met een stalen of houten onderconstructie, in zowel nieuwbouw als renovatie.

Wat kost een gipsplaat 12,5 mm?

Gipsplaat 12,5 mm prijs: gipsplaten zijn relatief niet duur, Bakker altijd streeft altijd naar de beste prijs/kwaliteitverhouding. Kijk voor onze actuele prijzen in onze webshop.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.