Facebook Pixel

Vlonderplanken

Toont alle 4 resultaten

Prijs

Dikte in mm

 • (2)

Breedte in mm

 • (1)
 • (1)

Lengte in cm

 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (2)
 • (1)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (2)
 • (1)
Show value(s)

Houtsoort

 • (1)
 • (2)

Behandeling

 • (2)
 • (1)
 • (1)

 • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
 • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
 • Onze klanten beoordelen ons met

Vlonderplanken: Maatwerk = Altijd mogelijk

Bakker Bouwen & Wonen heeft een ruim assortiment aan vlonderplanken. Of je ze nu vlonderplanken, dekdelen of terrasplanken noemt, ze duiden allemaal hetzelfde product aan met hetzelfde eindresultaat; een prachtig houten of hout-look terras in je tuin. Niet voor niets een populair product.

Heb jij een prachtige tuin en wil je daar optimaal van genieten? Een vlonder brengt veel voordelen met zich mee.

Zelf een terras of vlonder plaatsen of laten plaatsen? Bij Bakker Bouwen & Wonen koop je gemakkelijk zelf al jouw vlonderplanken. In ons assortiment vind je hardhouten vlonderplanken, Douglas vlonderplanken, grenen vlonderplanken en composiet vlonderplanken maar ook diverse handige bijbehordende accessoires zoals anti-worteldoek en de juiste schroeven en montagemiddelen.

Alles voor een (houten) vlonder of terras in één (web)shop! Bestel nu en je onderdelen voor je vlonder worden binnen 48 uur bezorgd of kom ze zelf afhalen.

Deze type vlonderplanken verkopen wij

Dat je een vlonder of terras wilt is al duidelijk, maar voor welke vlonderplank moet je dan kiezen? De keuze van je vlonderhout hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk moet je vlonder passen bij jouw smaak, wensen en behoeften. De prijs van terras planken is ook een belangrijk argument om te kiezen voor een bepaalde plank.

Ben je op zoek naar composiet vlonderplanken klik dan hier

In ons assortiment hebben wij verschillende houtsoorten vlonderplanken, die zetten we hieronder op een rij.

Bangkirai is een van de meest populaire, sterke en duurzame hardhoutsoorten voor een vlonder.

De meest gebruikte houtsoort voor een vlonder is hardhout. Dit hout heeft veel voordelen, zeker ten opzichte van naaldhout.

Douglas vlonderplanken hebben een authentieke uitstraling. Vooral de geel-roze kleur is aantrekkelijk.

Van vlonderplanken van geïmpregneerd grenen maak je een voordelige vlonder.

Van vlonderplanken van geïmpregneerd vuren maak je een voordelige vlonder met een mooie lichte uitstraling.

Houten vlonderplank met groeven of glad geschaafd?

Houten vlonderplanken heb je in allerlei soorten en maten. Kies zelf wat je het meest aanspreekt in een plank. Zo geeft een plank met groeven (geprofileerd) een dynamisch effect aan je terras, terwijl je met glad geschaafde planken juist een heel strak terras legt.

Vaak wordt gedacht dat een vlonderplank met groeven minder glad wordt, maar dit is niet waar. In de groeven blijft namelijk makkelijk vuil en vocht hangen, wat algengroei bevordert. En algen zorgen er juist voor dat je vlonder glad wordt. Wanneer je voor de glad geschaafde vlonderplank kiest, heb je minder last van deze problemen.

Waar de planken met groeven als antislip worden gezien, blijkt de gladde plank dus minder risico’s met zich mee te brengen!

Overzicht duurzaamheidsklassen van hout

Om de duurzaamheidsklasse van een houtsoort vast te stellen wordt het kernhout blootgesteld aan bacteriën en schimmels. Zo is onderzocht welke houtsoort hier goed tegen kan en welke niet. Hiermee wordt de levensduur van het hout bepaald.

Met de duurzaamheidsklasse voor hout wordt de levensduur van een onbehandelde houtsoort aangegeven. Met betrekking tot de duurzaamheidsklasse geldt: hoe hoger het getal (1 tot 5), hoe slechter het hout onbehandeld tegen invloeden van buitenaf kan.

Met de duurzaamheidsklasse van hout krijg je een beter idee of het hout geschikt is voor de klus die jij in gedachten hebt. Met een houtsoort met bijvoorbeeld duurzaamheidsklasse 5 kun je beter geen vlonder aan het water maken. Voor tuinprojecten zijn houtsoorten met een hoge duurzaamheid beter geschikt. Dit zijn de klassen 1 t/m 3.

Dit overzicht wil niet zeggen dat een houtsoort met een lage duurzaamheid een slechte investering is. De keuze voor een houtsoort moet in het begin altijd de toepassing van het hout zijn. Ga dus eerst na hoe duurzaam je hout dient te zijn en kies vervolgens voor een houtsoort die aan de betreffende duurzaamheids-eis voldoet en die je het meeste aanspreekt qua uiterlijk en prijs.

Heb je een vergunning nodig om een vlonder in je tuin te bouwen?

Geen omgevingsvergunning nodig bij een vlonder:

Wel een omgevingsvergunning nodig bij een vlonder:

Als je (deels) in het water bouwt heb je naast een omgevingsvergunning misschien ook nog een vergunning van het waterschap nodig. Vraag dit voor de zekerheid even na bij het waterschap in jouw gemeente.

Houten vlonder maken: zo werkt het

Wanneer je vlonderplanken gaat leggen, moet de onderconstructie in orde zijn. Dat is de basis voor een goed terras. Zorg dat je hier voldoende aandacht en tijd aan besteed.

Gebruik je vlonderplanken van 21 mm dikte, dan is de regelafstand max 50 cm.

Gebruik je vlonderplanken van 25 of 28 mm dikte, dan kun je de regelafstand houden op 60 cm.

Hoe onderhoud je vlonderplanken?

Het is voor de levensduur van je vlonder van hout aan te raden om deze regelmatig schoon te vegen met een bezem. Daarnaast kun je regelmatig met water en een goede bezem of borstel de houten vlonder reinigen. Het werken met een hogedrukreiniger is niet aan te raden. Dit legt de nerf van het hout open. Daar kunnen vuil en algen zich in nestelen.

De houten vlonder planken hebben onder invloed van licht, Uv-stralen, regen en vuil meer kans op vergrijzen en schimmelvorming. Om ervoor te zorgen dat je terras vlonderplanken er toch altijd mooi verzorgd uitziet, duurzaam blijft en een langere levensduur krijgt, kun je de vlonder behandelen. Voordat je de vlonderplank gaat behandelen moet deze schoon, vrij van stof, glad en vooral goed opgedroogd zijn.

De hardhouten vlonderplanken kunnen het beste behandeld worden met:

De naaldhouten vlonderplanken kunnen behandeld worden met:

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Voer een nummer in van 19 tot 21.
  Voer een nummer in van 19 tot 21.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
 • No products in the cart.