Facebook Pixel

Kit

Toont alle 9 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Kit als montagelijm of als afdichting

Hoe herken je kit met goede montagelijm?

Het is belangrijk dat de montagekit die je kiest, goed geschikt is voor je persoonlijke project. Een betonlijm is van weinig nut als je plinten aan de muur wilt bevestigen. Besteed bijzondere aandacht aan de volgende punten bij aankoop van kit voor montage:

Kit gebruiken als afdichtingsmiddel

Algemene informatie over afdichtingskit

De term kit beschrijft alle stoffen en materialen die worden gebruikt om voegen of spleten in de sanitair- of bouwsector af te dichten. Afdichtingskit kan van verschillende materialen worden gemaakt en kan daarom voor een breed scala van toepassingen worden gebruikt. Vooral in vochtige ruimten of bij het afdichten van ramen en deuren speelt kit een belangrijke rol en dient het om ruimten op een energie-efficiënte en grondstofbesparende manier te verwarmen en om vochtschade in metselwerk te voorkomen. Het afdichten van kleine scheuren en voegen wordt beschouwd als het belangrijkste toepassingsgebied voor afdichtingskit en vereist dat de kit zich zowel aan de ondergrond als aan de randen van de opening hecht. In tegenstelling tot afdichtingsringen moet een afdichtingsmiddel zelfklevend zijn en werkt het niet door druk en tegendruk, maar door zijn zelfklevende eigenschappen.

Voor- en nadelen van kit

Door zijn praktische eigenschappen en het gemak waarmee het kan worden aangebracht, is afdichtingskit een populair hulpmiddel in de bouw en de handel. Het kan in de gewenste hoeveelheid in alle voegen of spleten en kieren worden verdeeld en kan, afhankelijk van zijn eigenschappen, uitharden of permanent in homogene toestand blijven.

Dichtingsmassa wordt tegenwoordig zelden nog met de hand of met een speciale spatel aangebracht. Uit de tube kan een voldoende lange strook op het oppervlak worden aangebracht en vervolgens met een spatel worden gladgestreken.

Bij een juiste toepassing blijkt het gebruik van afdichtingskit vrij te zijn van nadelen, omdat deze alleen optreden bij de keuze van de verkeerde afdichtingskit of bij toepassing op vochtige en vette oppervlakken. In deze gevallen kan het afdichtmiddel loslaten en het eigenlijke effect van afdichting van voegen of scheuren verhinderen.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.