Facebook Pixel

Palen

Toont alle 6 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Het belang van goede beschoeiingpalen voor een stevige beschoeiing

Een beschoeiing of stevige damwand is onmisbaar bij een tuin of stuk grond aan het water, bij een sloot achter in de tuin, bij lagere oevers en bij glooiende terreinen. Plaats je beschoeiingen palen enkele graden naar binnen toe, dus net niet helemaal recht. Kies voor de beste kwaliteit beschoeiingsplanken en beschoeiingen palen en je hebt er geruime tijd geen omkijken meer naar.

Bepaal de juiste plaats van de beschoeiing

De planken en de beschoeiingen palen worden gemaakt van hardhout. Ze bestaan in verschillende diktes en lengtes. De meest gangbare beschoeiingspalen zijn zes op zes centimeter. Daar waar het aan te raden is om langs de zijkanten de beschoeiingen palen een kleine hellingsgraad van vijf graden te geven, wordt aangeraden om bij de hoeken de beschoeiingen palen en planken loodrecht te plaatsen. Dit geeft extra kracht aan de eindpunten.

De beschoeiingpalen plaatsen

Bepaal hoeveel beschoeiingpalen je nodig hebt. We raden aan om elke 40 centimeter minimaal één paaltje plaatsen. Om de benodigde lengte van de palen te bepalen, controleer je eerst nogmaals de vaste grondhoogte. De vuistregel bij het installeren van beschoeiing is dat 1/3 van de beschoeiingspalen boven de grond uitkomt en 2/3 onder de grond. Je vindt bij ons hardhouten beschoeiingpalen in verschillende lengtes.

De planken monteren aan de beschoeiingpalen

Bepaal eerst hoeveel slotbouten je nodig hebt. Je kunt ze gebruiken om de houten planken aan de beschoeiingen palen te bevestigen. Het kan handig zijn om twee planken aan elkaar vast te maken voordat je ze monteert aan de palen. Het is namelijk moeilijk om de onderste plank onder water vast te vijzen.

Een complete damwand met beschoeiingen planken en palen van Bakker kunnen geplaatst worden zonder zwaar materiaal te gebruiken. Je kunt een beschoeiingsschot kopen dat al is voorzien van een anti-worteldoek en op de kopse kant mooi in elkaar schuiven.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.