Facebook Pixel

Lijm

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Lijm

Lijm wordt door timmerlieden meestal gebruikt voor de vervaardiging van houten -en kunstvoorwerpen. In vergelijking met het gebruik van spijkers en schroeven is lijmen nauwkeuriger en stabieler. Daarnaast levert het een beter esthetisch resultaat.

Lijm: verschillende soorten voor in de bouw

Vanzelfsprekend moet de juiste lijm gekozen worden voor de klus en moet deze correct worden gebruikt. Wanneer de juiste lijm gekozen wordt zorgt dit voor een uitstekend esthetisch effect en een perfecte afdichting, zelfs na lange tijd.

De kenmerken van houtlijm

Op de markt zijn verschillende lijmen te vinden die geschikt zijn voor gebruik met hout, maar vinyllijm blijft het populairst, dit komt door het gebruiksgemak. Het is een halfvloeibaar product, bestaande uit water gecombineerd met synthetische componenten dat gemakkelijk kan worden gedoseerd en uitstekende resultaten biedt.

Voor het gebruik van de vinyllijm is het allereerst nodig de twee voorwerpen nauwkeurig schoon te maken en ze volledig vrij te maken van stof. Dit zou namelijk de werking van de lijm kunnen beïnvloeden: daarom is het nuttig met een vochtige doek over het oppervlak van het te lijmen hout te gaan. Zo ben je er zeker van dat zelfs het fijnste stof wordt verwijderd.

Lijm voor dakpannen

Je kunt lijm aanschaffen om dakpannen extra te beveiligen. De te behandelen oppervlakken moeten schoon, droog, ontvet, stofvrij en klevend zijn. Verwijder door mechanisch of handmatig borstelen alle niet-cohesieve elementen (roest, stof, brokkelig cement puin, slecht hechtende verf, …). Om betonpannen te verlijmen moet je wachten tot het droog en gestabiliseerd is.

Je kunt de lijm aanbrengen met een manueel of pneumatisch pistool. Breng de lijm aan in rillen van een tot drie mm dik of in dotten op het materiaal of op de steun. Afhankelijk van het gewicht moeten de te lijmen dakpannen een bepaalde tijd ondersteund worden.

Naast lijm hebben wij ook kit en pur in het assortiment. Hier maak jij jouw afbouwklus helemaal compleet.

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.