Facebook Pixel

Pur

Toont alle 3 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Pur

Purschuim wordt in de praktijk zeer vaak gebruikt, maar de talrijke goede eigenschappen ervan worden nog vaak onderschat. Wij hebben naast purschuim ook lijm en kit om jouw klus helemaal af te maken.

Samenstelling en bestanddelen van PU-schuim

Eén- en twee componentenproducten

In principe zijn er twee belangrijke productgroepen van purschuim: PU met één component komt het meest voor (ongeveer 80% van de verkochte bouwschuimproducten hoort tot deze groep). Ze harden uit door het aanwezige vocht in de lucht en de aangrenzende bouwdelen. Daarom moet de voeg altijd vooraf worden bevochtigd, dit versnelt het uithardingsproces.

Producten met twee componenten zijn zeldzamer. Hier is een speciale verharder nodig als tweede component om het purschuim te verharden. De vochtigheid van de lucht of van de aangrenzende bouwdelen is niet nodig voor de uitharding. Het belangrijkste verschil tussen 2-componentenproducten is dat zij veel sneller en gelijkmatiger uitharden dan 1-componentenproducten. Wat de prijs betreft, is er geen verschil tussen beide producten, maar de verwerking van 2C-producten is meestal iets ingewikkelder.

Samenstelling van een componentproducten

Eén-componentprodukten bestaan hoofdzakelijk uit isocyanaten en polyol, evenals uit een aerosol (drijfgas). Wanneer de bus wordt geschud, vermengen beide componenten zich en worden ze uit de opening geperst wanneer de sproeikop wordt bediend.

In combinatie met de luchtvochtigheid komt een reactie op gang waarbij kooldioxide ontstaat. Daardoor zwelt het PU-bouwschuim zo op. Door de luchtvochtigheid verhardt het dan binnen een bepaalde tijd.

Twee componentenproducten

2-componenten producten hebben meestal dezelfde structuur, maar bevatten ook een zogenaamde crosslinker (verharder). Het is verantwoordelijk voor de aanzienlijk snellere uitharding. Door de kortere uithardingstijden en de hogere eindsterkte kan het uithardingsproces ook beter worden gecontroleerd.

Purschuim is een verbazingwekkend robuust materiaal. Naast zijn uitstekende warmte-isolerende eigenschappen, is het:

Naast purschuim verkopen wij in onze bouwshop en online webshop nog meer ruw– en afbouwmaterialen. Bestel online of kom langs in onze bouwshop te Hoogkarspel.

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.