Facebook Pixel

Hemelwaterafvoer

Resultaat 1–24 van de 27 resultaten wordt getoond

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat of het nu miezert, giet of de sneeuw dooit – het water op een gecontroleerde manier van het dak wordt afgevoerd. Dit is de taak van een goed hemelwaterafvoer systeem dat op elk huis onmisbaar is om het gebouw te beschermen. Het absorbeert het regenwater dat van de daken afloopt en leidt het weg van het huis. Het resultaat: de muren van het huis blijven droog en het regenwater vervuilt het gebied rond de funderingsmuren niet extra.

Regengoten en regenpijpen: hoe zorg je voor een veilige hemelwaterafvoer?

Een hemelwaterafvoer bestaat uit regengoten en regenpijpen, die langs de rand van de dakgoot worden aangebracht. De afwatering werkt eerst via de helling van het dak, dan via de helling van de regengoten. Deze moeten daarom aan alle zijden onder de juiste hellingshoek worden gemonteerd, zodat ook bij grote hoeveelheden regen een voldoende afschot voor een snelle afwatering wordt verkregen.

Je kunt het water opvangen in een regenwaterpunt, afvoeren via een rioleringssysteem of via een stadsafvoer in de riolering van de stad terecht laten komen.

Dakafwateringselementen worden in verschillende materialen aangeboden. De eigenschappen, duurzaamheid en kosten van de regengoten en de bijbehorende regenpijpen variëren eveneens. Dakafvoersystemen van zink zien er niet alleen chic uit, maar overtuigen ook door hun kwaliteiten. Het materiaal is duurzaam, corrosiebestendig en bijna onverwoestbaar. Zink is nu de meest populaire oplossing voor dakafwatering, Na verloop van tijd ontwikkelt zink door verwering een patina. Dat je kunt overschilderen met geschikte kleuren of behouden.

Je kunt ook kiezen voor afvoer gemaakt van PVC of plastic. Flexibel, gemakkelijk te verwerken, goedkoop en duurzaam – kunststof dakgoten hebben vele voordelen op het dak. Bovendien zijn de door de merkleveranciers gebruikte kunststoffen zo robuust dat ze zowel weersinvloeden als mechanische invloeden zonder problemen kunnen weerstaan. Een ladder om schoon te maken, bijvoorbeeld, kan veilig op een kunststof dakgoot worden geplaatst zonder dat er iets scheurt of breekt.

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.