Facebook Pixel

Fermacell platen

Enig resultaat

Dikte in mm

 • (1)

Breedte in cm

 • (1)

Lengte in cm

 • (1)
 • (1)
 • (1)

Uitvoering

 • (1)
 • (1)
 • (1)

 • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
 • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
 • Onze klanten beoordelen ons met

Wat zijn Fermacell platen?

De productie van Fermacell platen is niets bijzonders, maar de materialen die gebruikt worden om het te produceren zijn dat wel. Gerecycled gips, gerecyclede cellulosevezels uit oud papier en gerecycled water worden tot een gelijke massa gemengd en tot een dicht plaatmateriaal gevormd.

Wanneer de platen droog zijn, worden ze op maat gesneden. Het materiaal dat bij het productieproces vrijkomt, is uniek en volledig recyclebaar. Alle bijproducten worden teruggevoerd in het systeem, zodat er geen afval ontstaat.

Wat zijn de voordelen van Fermacell platen?

Met een draagvermogen tot 50 kg per spouwbevestiging en tot 30 kg per schroef, hebben Fermacell platen de kracht om veel zwaar tilwerk aan te kunnen. Dit zorgt voor veel meer vrijheid en flexibiliteit in hoe je ontwerpt en bouwt, omdat je stukken rechtstreeks op deze robuuste bouwplaat kunt bevestigen.

Het isoleert geluid zonder de ruimte te verstoppen

Fermacell platen bieden een niveau van akoestische isolatie dat echt opmerkelijk is als je kijkt naar de afmetingen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gipskartonplaten, die het geluid binnenhouden, maar veel ruimte in beslag nemen door de meerdere lagen, kun je met alleen maar een of twee dunne 12,5 mm platen van Fermacell een eersteklas geluidsisolatie bereiken. Fermacell platen zijn ideaal voor omgevingen waar lawaai vrij spel heeft, zoals ziekenhuizen, scholen en flatgebouwen.

Het is brandwerend

Fermacell platen worden geleverd met een onverbeterlijke klasse 0 certificering voor brandwerendheid, wat betekent dat er geen veiligheidsbewuster materiaal te gebruiken is als het gaat om brandpreventie.

De belangrijkste reden hiervoor is de lange tijd die het nodig heeft om te branden. Het blijft een vol uur resistent, waardoor het veel moeilijker is voor vuur om zich door zelfs een op hout gebaseerde structuur te verspreiden.

Fermacell platen zijn flexibel

Een van de dingen die Fermacell tot zo’n veelzijdige keuze maakt, is dat het op bijna elke manier kan worden gebruikt die je maar wilt. Je kunt het zagen, spijkeren, insnijden, breken, nieten of schroeven en de resultaten zullen net zo fantastisch zijn. Omdat het kant-en-klaar wordt geleverd, hoef je het voor gebruik niet te behandelen.

Het is vochtbestendig

Fermacell platen zijn vochtbestendig en kunnen worden gebruikt in half-blootgestelde toepassingen. Fermacell biedt ook een goede mate van schimmelbestendigheid.

Fermacell platen zijn niet alleen geschikt als scheidingsplaat, maar leveren ook uitstekende prestaties als onderlegplaat voor tegels in omgevingen die vaak worden blootgesteld aan water en vocht – tot 80% vochtigheid en het is de ideale oplossing voor keukens, wasserijen, badkamers, douchecabines en technische ruimtes.

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Voer een nummer in van 19 tot 21.
  Voer een nummer in van 19 tot 21.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation