Facebook Pixel

Betonplex 18mm

Toont alle 4 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Betonplex 18mm kopen: een waterdichte afwerking

Een betonplex 18 mm plaat is het ideale plaatmateriaal als je op zoek bent naar een toepassing voor buiten. Betonplex 18 mm is oorspronkelijk ontwikkeld om beton bekistingen mee te maken. Dit komt door de bijzondere coating die aan beide zijden van de plaat is aangebracht. Je kunt deze plaat echter ook voor andere toepassingen gebruiken.

Er zijn 2 varianten betonplex, namelijk de variant op basis van multiplex en de variant op basis van spaanplaat. De variant op basis van multiplex is de meest duurzame, en hebben wij bij Bakker ook alleen in het assortiment.

De multiplex variant bestaat uit diverse fineerlagen die kruislings met elkaar zijn verlijmd. Beide kanten zijn voorzien van een laag epoxy, waardoor beide zijden van dezelfde, goede kwaliteit zijn. Deze harde laag vormt een waterdichte afwerking. Hierdoor is een extra behandeling niet nodig. Multiplex betonplex 18 mm is erg sterk en buigt niet door, ook niet bij zwaardere en langdurige belasting. De multiplex betonplex platen zijn te verkrijgen in diverse houtsoorten namelijk berken, hardhout en populier.

Voordelen van betontriplex 18 mm

Betontriplex 18 mm bestaat uit een toplaag van epoxy. Deze toplaag is gemaakt met 2 componenten kunsthars en is waterdicht verlijmd. Hierdoor is een extra behandeling niet nodig. Door deze toplaag is de plaat krasvast, slagvast en watervast.

Omdat er een gladde epoxy coating op de betontriplex 18 mm platen zit, zal het beton zich er niet aan gaan hechten. Dit is wel zo prettig, omdat de platen weer makkelijk te verwijderen zijn als het beton is uitgehard. De betonplex platen 18 mm kunnen dus meerdere malen worden gebruikt. Tevens zorgt het gladde oppervlak ervoor dat vuil zich niet makkelijk hecht aan de platen. Dit zorgt voor een langere levensduur en een mooi uiterlijk van de platen.

Onze berken betontriplex 18 mm plaat is een van de mooiste betonplex platen op de markt. Door de zeer mooie berken fineer opbouw is de plaat niet alleen geschikt voor kwalitatief betonwerk, maar ook voor de interieurbouw en bedrijfswageninrichting.

Betonplex 18 mm hergebruiken? Neem dan een plaat met een hoge repetitiefactor!

Het hergebruik van betonplex platen wordt ook wel aangeduid met de repetitiefactor. Hoe hoger de factor, hoe vaker de platen kunnen worden hergebruikt. Het spreekt bijna voor zich, maar de prijs van betonplex is mede afhankelijk van het aantal keren dat de plaat kan worden gebruikt.

Wil je betontriplex 18 mm hergebruiken? Zorg dan dat de platen op de juiste manier worden verwerkt.

Ontkistingsolie wordt aangebracht om een gladde ontkisting zonder vlekken te garanderen. Ontkistingsmiddel heeft een beton scheidend en zelfreinigend effect. Hiermee is het schoonmaken van de platen eenvoudiger en is de betonbekisting eenvoudiger te verwijderen.

Verschillende houtsoorten betonplex:

3 uitvoeringen triplex betonplaten:

Er zijn niet alleen verschillende uitvoeringen van betontriplex 18 mm, maar ook diverse kleuren zoals: bruin, zwart en grijs.

De randen van de betonplex 18 mm zijn afgewerkt met een waterafstotende verf om vochtopname tijdens opslag en transport te beperken. Dit is geen definitieve randafwerking! Wij adviseren je om onze randsealer mee te bestellen bij gebruik in vochtige omstandigheden.

Toepassingen van betonplex 18mm

De betonplex plaat 18 mm is de meest gebruikte maat plaat.

18 mm betonplex wordt vooral toegepast voor bekisting als men beton gaat storten. Omdat betonplex waterafstotend en erg sterk is, wordt het ook toegepast voor vloeren van:

De betontriplex 18 mm platen kunnen ook gebruikt worden voor:

Betonplex plaat 18 mm is vanwege de stootvastheid ook dé plaat voor de carrosseriebouwer of bedrijfswageninrichter.

De betonplex 18 mm plaat met een anti-sliplaag heeft geen gladde oppervlakte daardoor kun je ze niet gebruiken voor de bekisting om beton in te storten. Deze antislip betonplex is juist zeer geschikt op een vloer, of op een steiger.

Betonplex voor buiten

Betonplex 18 mm is goed bestand tegen vocht, toch is het wel belangrijk om te kiezen voor een goede afwerking. Daarom is het aan te raden om de kopse kanten van de betonplex platen waterdicht te maken wanneer het materiaal wordt blootgesteld aan veel vocht of water. Je kunt de kopse kanten van de platen goed waterdicht maken met randsealer. Zo zorg je ervoor dat de uiteindelijke constructie echt waterdicht is. Er is een groot verschil tussen de aanwezigheid van veel water of slechts spatwater. Multiplex betonplex is in de basis spatwaterdicht.

Betonplex op maat

Wil je een extra grote maat? Berken betonplex Gigant 18 mm antisip is verkrijgbaar in 200x400cm, hierdoor kan bijv. de aanhangwagen of trailer vloer uit 1 stuk gemaakt worden.

Bij Bakker Bouwen & Wonen ben je aan het juiste adres voor kwaliteit betonplex platen 18 mm in diverse uitvoeringen en maten. Naar wens kun je jouw betonplex bij ons op maat laten zagen. Heb je een specifieke maat nodig? Neem contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden voor betonplex op maat.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.