Facebook Pixel

MDF lakdraagfolie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

MDF lakdraagfolie

MDF lakdraagfolie is een mdf plaat die aan beide zijden voorzien is van een witte lakdraagfolie. Deze folie is gelijkwaardig aan een grondverf laag. Het maakt een snelle en gladde afwerking mogelijk.

De lakdraagfolie kan voorkomen dat de verf overmatig wordt geabsorbeerd. Hierdoor krijg je een gladder en meer uniform resultaat en verbruik je minder verf.

De zaagkanten hebben geen lakdraagfolie en moeten normaal afgewerkt worden.

Wat is MDF lakdraagfolie en waar wordt het gebruikt?

De schilderklare MDF lakdraagfolie hoeft niet te worden gegrond

De folie is slijtvast en schokbestendig, en bespaart heel wat schilderwerk. De folie kan afgewerkt worden met water- of solventgedragen verf/lak. Het aantal verflagen is afhankelijk van het gewenste eindresultaat. De verf kan worden aangebracht met een kwast, roller of spray.

De productie van MDF lakdraagfolie

De vooraf geïmpregneerde MDF lakdraagfolie wordt verhit tot circa 185 graden Celsius (heetpersen) om de lijm uit te harden. De folie heeft een uitstekende hechting en geeft een uitstekende lakhechting. De MDF lakdraagfolie is gebaseerd op een hogedruk lamineerproces. Beide zijn warmgeperst.

Het gebruik van MDF lakdraagfolie

MDF lakdraagfolie wordt gebruikt in droge binnenomgevingen: binnenbouw, meubelindustrie, in woningen voor bijvoorbeed scheidingswanden, radiatorbekleding, schuifdeuren, kasten, kastplanken, speelgoed

Nog eens samenvatten waar MDF voor staat

Een vezelplaat met gemiddelde dichtheid, of kortweg MDF, is een materiaal dat om veel redenen terecht populair is. Het is voordelig in aanschaf en gemakkelijk te verwerken. MDF-platen zijn gemaakt van houtbestanddelen en lijm. Om talrijke extra eigenschappen te verkrijgen, worden tijdens de productie ook additieven zoals paraffine toegevoegd. MDF-platen worden gebruikt voor binnenafwerking en bijvoorbeeld meubels. Het is dus een zeer veelzijdig materiaal. Het is ook mogelijk het uiterlijk van de MDF plaat met lakdraagfolie aan te passen met verf, vernis of lak.

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.