Facebook Pixel

Spaanplaat vochtwerend

Toont alle 2 resultaten

Prijs

Dikte in mm

 • (1)
 • (2)

Uitvoering

 • (2)

 • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
 • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
 • Onze klanten beoordelen ons met

Vochtwerende spaanplaat: soorten en kenmerken

Er zijn vele bouwmaterialen op de markt waarmee je je werk aanzienlijk kunt vergemakkelijken en opmerkelijke resultaten kunt bereiken. Een spaanplaat vochtwerend is een voorbeeld van zo’n product. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de diverse producten steeds geavanceerder, betrouwbaarder en van betere kwaliteit. Ook als het gaat om vochtwerende spaanplaten hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan.

Waarom een vochtwerende spaanplaat groen is

Vochtwerende spaanplaten zijn platen met waterafstotende additieven in de kern, en worden meestal aangeduid met een groene kleur. De groene kleur is eigenlijk een groene kleurstof die wordt gebruikt om standaardplaten van vochtwerende platen te onderscheiden, dus de intensiteit van de groene kleur geeft niet de concentratie waterafstotende additieven aan.

Wat zit er in de lijm van vochtwerende spaanplaat?

De normale lijm die in spaanplaat en vezelplaat wordt gebruikt heet Urea-Formaldehyde (UF). In vochtwerende spaanplaten wordt aan UF-lijm melamine toegevoegd, bekend onder de naam Melamine Ureum Formaldehyde (MUF), waardoor de lijm vochtbestendig wordt. In Europa, hebben ze een andere standaardformule van hars, bekend als V313.

V313 is de naam van de waterdichtheidstest die vochtwerende spaanplaat met succes moet doorstaan. De spaanplaten zijn vochtwerende, maar niet waterdicht.

Verschillende benamingen voor een spaanplaat vochtwerend en MDF

Vreemd genoeg hebben vochtwerende spaanplaat en MDF verschillende benamingen, hoewel de gebruikte harsen in zowel vochtwerende spaanplaat als MDF hetzelfde zijn, waarschijnlijk vanwege de geschiedenis van de producten zelf. Vochtbestendige spaanplaat wordt over het algemeen MUF-spaanplaat genoemd; terwijl vochtbestendige MDF over het algemeen MR MDF of HMR (High Moisture Resistant) MDF wordt genoemd. Verschillende fabrieken hebben enigszins verschillende specificaties voor hun platen, dus als je de spaanplaten aanschaft is het altijd een goed idee om een specificatieblad te lezen met alle technische gegevens voor de platen die je gebruikt.

De belangrijkste voordelen van een spaanplaat vochtwerend

Neem contact op met een van onze plaatexperts om je alle ins en outs te vertellen.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Voer een nummer in van 19 tot 21.
  Voer een nummer in van 19 tot 21.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
 • No products in the cart.