Facebook Pixel

Buigtriplex

Toont alle 2 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Hoe kun je buigtriplex correct verwerken?

Buigtriplex is een relatief nieuw en nu populair materiaal. Het flexibele materiaal wordt overal gebruikt waar gebogen houten oppervlakken moeten worden gemaakt. Ontdek hier wat de beste manier is om buigtriplex te gebruiken en wat je ermee kunt bouwen.

Eigenschappen van buigtriplex

Buigtriplex is zeer dun multiplex en bestaat uit drie lagen. De middelste laag is veel dunner dan de twee buitenste lagen. Dit betekent dat het buigtriplex in verschillende stralen in de dwarsrichting van de buitenlagen kan worden gebogen.

Buigtriplex is verkrijgbaar in verschillende diktes, bijvoorbeeld vier mm, vijf mm of zeven mm. Afhankelijk van de dikte verandert de minimale radius waarin het hout kan worden gebogen. Met buigtriplex van vier mm dik kan de plaat bijvoorbeeld worden gebogen in een straal van zestig mm.

Hoe moet je buigtriplex verwerken

Van buigtriplex kan van alles worden gemaakt. Het wordt vaak gebruikt in de modelbouw. Het wordt geschroefd of gelijmd. Bij het vastschroeven is het belangrijk kleine schroeven te gebruiken, bijvoorbeeld met een diameter van drie mm. Om de schroef niet te strak aan te draaien en eventueel door het hout te trekken, moet je hem met de hand in het hout draaien of voorzichtig te werk gaan wanneer je met een accuschroevendraaier schroeft.

Je kunt meerdere lagen buigtriplex op elkaar lijmen

Je kunt buigtriplex als enkele laag gebruiken, maar je kunt ook meerdere lagen buigtriplex op elkaar lijmen. Dit geeft het onderdeel dat je aan het vormen bent meer stabiliteit. Om een ronde vorm te krijgen, leg je de ene laag buigtriplex na de andere op een geschikte onderconstructie. Je doet lijm tussen de lagen en klemt de buigtriplex stevig vast. Na het drogen van de lijm behoudt het buigtriplex zijn vorm. Op soortgelijke manier worden bijvoorbeeld zittingen voor stoelen gemaakt, maar je kunt er ook een gebogen bekleding mee maken voor leidingen of de gootsteen.

Buigtriplex op de juiste manier zagen

Om platen buigtriplex op de juiste maat te zagen, moet je fijn gereedschap gebruiken. Fretzagen of scrollzagen, bijvoorbeeld, werken heel goed. Als je met een decoupeerzaag op gebogen multiplex werkt, moet je ervoor zorgen dat het hout niet begint te fladderen, anders ontstaan er lelijke scheuren.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.