Facebook Pixel

Damwand

Toont alle 2 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Hardhouten damwand: een stevige basis

Onmisbaar bij een stevige damwand is het gebruik van de hardhouten damwand. De uiterst stabiele rabatdelen, die als damwand of damwandbekisting worden gebruikt om de grond bij afgravingen te ondersteunen of om laaggelegen bouwterreinen te beschermen tegen het binnendringen van grondwater. Damwanden worden ook gebruikt voor oeverstabilisatie en om terreinhellingen te ondersteunen. Het risico van aardverschuivingen en het wegspoelen van grond door hevige neerslag kan worden verminderd door een damwand.

Een damwand is uiterst duurzaam

Het overzicht op onze website toont je het assortiment damwandplanken, die tegen gunstige prijzen in diverse afmetingen beschikbaar zijn. Je vindt tevens ook accessoires die de installatie vergemakkelijken.

Hardhout is bij uitstek geschikt voor de productie van damwandplanken en een damwand omdat het veel praktische en noodzakelijke eigenschappen bezit voor het bedoelde gebruik. Omdat een damwandplank in feite in het directe aardoppervlak wordt geïnstalleerd, is het belangrijk dat hij gemaakt is van schimmel- en ongediertebestendig hout dat zeer lang en betrouwbaar bestand is tegen permanent vocht.

Hardhouten damwandplanken hoeven niet geïmpregneerd te worden

Door de natuurlijke bestanddelen en de extreme dichtheid en hardheid van het hout hoeven damwandplanken bijvoorbeeld niet te worden geïmpregneerd tegen houtaantastingen door insecten en schimmelaantasting. Na verloop van tijd zal alleen het normale en gebruikelijke gaanslag zich op het houtoppervlak vormen. Het enige dat verantwoordelijk is voor het natuurlijke grijs worden, is UV-straling, die het gekleurde bestanddeel lignine vernietigt en zo de kleur doet verbleken. Voor de damwand zelf heeft dit echter geen enkel effect op de duurzaamheid of de kwaliteit van het hout en de damwand die ontstaat. Het grijs worden is slechts een oppervlakkige, visuele verandering en is geen reden tot ongerustheid.

Het natuurlijke droogproces

Damwandprofielen worden meestal niet technisch gedroogd, maar in open lucht gedroogd. Dit betekent dat alle in de damwand aangebrachte damwanden niet volledig droog zijn en dus een bepaald restvocht van ca. 25% hebben.

Afhankelijk van het toepassingsgebied is latere droging na de installatie dan ook zeer waarschijnlijk. Dit natuurlijke droogproces kan leiden tot droogtescheurtjes in de damwand, die echter geen nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit en de stabiliteit en zeer typerend zijn voor houtsoorten met korte vezels, zoals hardhout.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.