Facebook Pixel

Beton

Toont alle 3 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Beton

Het moderne beton is nu een soort hightech meer-componentenlijm met wel zes additieven voor talrijke toepassingen, ook al is er aan de basissamenstelling niets veranderd. Daarom worden bij betonnen funderingen nog steeds dezelfde basissamenstelling van beton gebruikt.

Waar is beton van gemaakt?

Aan de klassieke ingrediënten van beton kunnen andere stoffen worden toegevoegd. Denk aan glas- of kunststofvezels, zodat vezelbeton ontstaat. Andere stoffen leveren dan weer zuurbestendig beton, cellenbeton of zelfs zelfreinigend beton voor gevels op. De additieven beïnvloeden in het algemeen de eigenschappen van het beton; het kan bijvoorbeeld beter vloeien, wordt soepeler, meer vorstbestendig of kan na het mengen langer worden verwerkt.

Cement als bindmiddel voor beton

Cement dient als bindmiddel of kleefstof voor de aggregaten en bestaat uit fijn gemalen en gebrande kalksteen, mergel en klei. Zuiver, grijs portlandcement of portlandcement met verschillende toevoegingen zoals kiezelzuur zijn gangbaar.

Beton zelf mengen of een mix kopen?

Je kunt de nodige grondstoffen afzonderlijk kopen, maar ook cementgebonden betonmortel kopen bij Bakker. Deze mortel is geschikt voor vloeren en betonnen onderdelen, tuinpalen en kleine funderingen. Je kunt bij Bakker de houthandel ook speciekuipen kopen.

Werken met beton

Doordat cement en zand met water zijn vermengd, is het bouwmateriaal zacht en oneindig kneedbaar. Het hardt dan uit in 24 tot 48 uur (afhankelijk van de temperatuur) en blijft jarenlang uitharden. Je kunt er dus op geheel creatieve manier naar je eigen ideeën op maat gemaakte plantenbakken, decoraties en vogelbaden mee maken. Bovendien is dit type tuinontwerp goedkoop, want de zak van 25 kilo fijn beton – geschikt voor kleinere klussen – kost maar een paar euro. De mengverhouding met water is aangegeven op de verpakking. Voor het maken van bepaalde decoratieve stukken zijn er mallen die worden gevuld met water en het fijne beton. Het mengsel moet niet te dun zijn; een goede vergelijking is de consistentie van geroerd deeg.

Naast fijn beton, water en de mallen hebt je ook handschoenen, een borstel, eenvoudige bakolie, een spatel en iets om het onder te zetten nodig. Als je een betonnen pot wilt maken, gebruik dan bijvoorbeeld twee plastic plantenbakken van verschillende grootte als mallen, vul de grootste voor de helft met het betonmengsel en druk de kleinere er dan in. Je kunt deze creatie na 24 uur verwijderen.

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.