Facebook Pixel

Authentieke beits

Toont alle 12 resultaten

Prijs

Hoeveelheid

 • (4)
 • (4)

Kleur

 • (1)
 • (1)
 • (1)

 • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
 • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
 • Onze klanten beoordelen ons met

Authentieke beits: dit is wat je moet weten

Of het nu gaat om een tuinhuis of gewoon tuinmeubilair, het moet beslist geïmpregneerd worden met authentieke beits. Zwarte teer en Bangkirai olie horen tot deze categorie.

De reden hiervoor is de schade die wordt veroorzaakt door weersomstandigheden zoals kou in de winter of UV-stralen in de zomer.

Waarom is het nodig om hout te behandelen met authentieke beits?

Hout dat buiten wordt gebruikt, wordt voortdurend blootgesteld aan UV-stralen en vocht. Hierdoor kan het zachter worden, vervagen en ook broos worden. Hout, een natuurproduct, loopt ook een groot risico op rottende schimmel.

Een ander gevaar bestaat voor buitenhout dat in direct contact met de grond staat. Door het met authentieke beits te behandelen, kun je ervoor zorgen dat de levensduur van je kapschuur of overkapping wordt verlengd.

Authentieke beits zorgt ervoor dat je hout tot vijf keer langer meegaat

Authentieke beits maakt het bouwmateriaal waterafstotend, zodat het tot vijf keer langer meegaat. De behandeling met authentieke beits voorkomt mos- en algenafzetting. Bovendien is deze methode veel milieuvriendelijker dan twintig jaar geleden met carbolineum.

Hoe vaak moet je hout behandelen met authentieke beits?

Het doel van impregneren is de levensduur van een product te verlengen. Veel gebruikte houtsoorten zoals spar, den, spar, lariks of beuk zijn niet erg bestand tegen schimmels.

Dankzij de behandeling met authentieke beits ontsnapt het vocht uit het hout. Na een fixatietijd van ongeveer 48 uur is het hout voor langere tijd beschermd tegen schimmels, rot en insecten.

Als je je houten tuinhuis met een dun laagje authentieke beits behandelt, moet je dit elke twee jaar herhalen. Bij diklaagse behandeling impregneren meestal elke vijf jaar voldoende. Voordat je het hout impregneert, moet je echter de oude vernislagen verwijderen.

Authentieke beits is meer geschikt voor buitengebruik

Het dringt door in het tuinhout en beschermt het van binnenuit. Zowel bangkirai olie als zwarte teer zijn voor geïnteresseerde gebruikers bij ons verkrijgbaar.

Lees meer over tuinhout behandelen in dit blog of neem contact op met een van onze houtexperts. Voor al jouw onderhoudsproducten zoals authentieke beits ben je bij ons op het juist adres. Tot snel!

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Voer een nummer in van 19 tot 21.
  Voer een nummer in van 19 tot 21.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
 • No products in the cart.