0228-563968
Terug

Filters

Alles wat je moet weten over MDF standaard

MDF standaard is kunstmatig hout, geproduceerd in panelen met een glad oppervlak aan beide zijden, die door hun structuur kunnen worden geverfd en aangepast.

Wat is een standaard MDF-plaat?

Het letterwoord MDF staat voor medium density fiberboard (vezelplaat met gemiddelde dichtheid).

Dit type plaat wordt droog verwerkt uit fijne, uniforme houtvezels die met elkaar verbonden worden door harsen, warmte en druk. Het hout dat voor de productie standaard MDF wordt gebruikt is van verschillende soorten van coniferen. Over het algemeen wordt hout gebruikt dat afkomstig is van afvalverwerking van hout in zagerijen, bedrijven ….

Overmatige ontbossing en houtschaarste in de bossen hebben geleid tot de productie van standaard MDF-platen als een valabel alternatief voor massief hout. Het percentage vezels dat bij de productie van een paneel wordt gebruikt, bedraagt ongeveer 85%, vooraf behandeld om de lignine te verwijderen.

Verschillende categorieën houtvezelplaten

Afhankelijk van de uiteindelijke dichtheid en het fabricageproces zijn er drie categorieën houtvezelplaat:

  • LDF of lage dichtheid
  • Standaard MDF of gemiddelde dichtheid
  • HDF of hoge dichtheid.

Een van de fundamentele kenmerken van MDF standaard is de druk of de dichtheid: wanneer we spreken van gemiddelde dichtheid, ligt deze tussen 500 en 800 kg/m³, waarbij we erboven spreken van hoge dichtheid en eronder van lage dichtheid.

De voordelen van standaard MDF

  • Gemakkelijk te zagen en te verwerken; het feit dat het gemaakt is van kleine houtvezels vergemakkelijkt het zagen, waardoor deze bewerking vergelijkbaar is met die van massief hout.
  • Geen speciaal gereedschap nodig: je hoeft geen ander gereedschap te gebruiken dan dat voor massief hout.
  • Glad oppervlak: deze eigenschap maakt het materiaal ideaal voor het aanbrengen van verven, lakken en vernissen, en is ook een uitstekende drager voor het bekleden met houten platen, waardoor het lijkt op massief hout.
  • Ideaal voor het gebruik van lijm en kleefstof: dankzij zijn gladde oppervlak gedraagt MDF zich uitstekend bij het gebruik van lijm of kleefstof.
  • Zuinig: het is veel goedkoper dan massief hout.

Grote aantallen MDF standaard aanschaffen? Geniet van zakelijk voordeel!

Onze tuincatalogus boordevol vol inspiratie!

Bekijk of bestel gratis een van onze (tuin)catalogussen. 

meer informatie
Blijf op de hoogte van de nieuwste producten en de laatste aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volg ons op:
©2021 Bakker de Houthandel b.v. Alle rechten voorbehouden
envelopemap-markerchevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram