Facebook Pixel

Multiplex exterieur

Toont alle 7 resultaten

Prijs

Dikte in mm

 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (4)
 • (4)
 • (4)
 • (4)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (5)
Show value(s)

Breedte in cm

 • (3)
 • (1)
 • (2)

Lengte in cm

 • (1)
 • (2)
 • (1)
 • (2)

 • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
 • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
 • Onze klanten beoordelen ons met

Watervast multiplex kopen: Direct afhalen of binnen 48-uur bezorgen 

Multiplex is een plaatsoort die je voor veel toepassingen kan gebruiken. Bijvoorbeeld als deurplaat of als toepassing aan de gevel, wand of plafond. Naast de vele toepassingen van multiplex zit er ook een verschil tussen interieurplaten en exterieurplaten.

Wil je de platen na aankoop laten bezorgen? Bakker Bouwen & Wonen levert op werkdagen in heel Noord-Holland. Texel wordt beleverd op donderdag en Flevoland op dinsdag. Heb je bij het afrekenen geen specifieke bezorgdag aangegeven? Dan streeft Bakker ernaar jouw bestelling op werkdagen binnen 48 uur te bezorgen.

Voor online bestellingen maakt Bakker ook gebruik van Click & Collect. Kies bij het afrekenen eenvoudig voor “afhalen”. Wij streven er naar om jouw bestelling op dezelfde dag binnen één uur klaar te hebben liggen.

Watervaste platen voor buiten

Tijdens het verlijmen van een multiplex plaat wordt het onderscheid gemaakt tussen interieur en exterieure verlijming. Multiplex exterieur kan naast toepassingen binnenshuis ook buiten gebruikt worden. Dit noemen ze ook wel watervast multiplex.

Multiplex watervaste plaat is uitstekend plaatmateriaal voor buiten en is onder andere geschikt voor het afwerken van:

Doordat watervast multiplex exterieur platen nagenoeg niet krimpen zijn deze sterk.

Watervast multiplex voor buiten

Multiplex exterieur is de benaming voor exterieur verlijmd multiplex, ook wel watervast of WBP verlijmd multiplex genoemd. ‘WBP’ is een afkorting voor ‘Water Boiled Proof’, wat betekent dat de platen watervast verlijmd zijn. Hierdoor is de gebruikte lijm in de plaat bestand tegen vocht. De aanduiding WBP is nodig om het multiplex buiten te kunnen gebruiken. Hierdoor wordt WBP ook wel waterbestendig multiplex genoemd, wat niet helemaal correct is, de plaat is namelijk nooit een permanente waterbestendige plaat.

Erg belangrijk bij watervast multiplex, of exterieur multiplex, is dat je kijkt naar de verlijming hiervan. Niet alle verlijmingen zijn namelijk geschikt voor buiten. Naast de verlijming zijn ook de houtsoort en hoe de multiplex plaat is opgebouwd erg belangrijk als het gaat over hoe deze buiten is toe te passen. Zo is bijvoorbeeld zachthout multiplex, zoals Berken, niet geschikt voor buiten, ook al is deze goed verlijmd. Hardhout multiplex is ook binnen te gebruiken in vochtige ruimtes.

Extra aandachtspunten bij Okoumé multiplex

Okoumé multiplex watervast is de meest gebruikte multiplexplaat voor exterieur timmerwerk, dit wordt ook wel door-en-door multiplex genoemd. De lijm die hiervoor is gebruikt is speciaal ontwikkeld voor buiten. Okoumé watervaste platen zijn door de gebruikte houtsoort veel makkelijker glad te schilderen. Zorg ervoor dat altijd de voor-en achterzijde worden afgelakt om kromtrekken te voorkomen. Werk daarnaast altijd de randen af met een geschikte randsealer om vochtindringing te voorkomen.

Okoumé multiplex is vaak al voorzien van een grondlaag verf, of een zogenaamde ‘paintfilm’. Deze laatste kan makkelijk overschilderd worden. Multiplex watervast gegrond is in de fabriek voorzien van een gladde witte grondverflaag die na licht opschuren direct af te lakken is in iedere gewenste kleur. Doordat de achterzijde (die niet in het zicht is) al voorzien is van een paintlaag kan deze onbehandeld blijven. Dat scheelt weer tijd.

Voor buiten toepassingen moet je er echter wel rekening mee houden dat de lijm weliswaar beter bestendig is tegen vocht, maar nooit 100% vochtbestendig is. De lagen van WBP verlijmd multiplex kunnen van elkaar los gaan laten door langere inwerking van vocht.

Extra aandacht besteden voor buitengebruik watervaste plaat Okoumé multiplex:

Extra aandacht voor de randafwerking is essentieel voor een goed resultaat. Gebruik hiervoor een speciale universele randsealer.

Okoumé  is een prima materiaal die voor vele jaren in een buitensituatie goed blijft, zeker wanneer men het materiaal regelmatig beschermd met verf of primer.

Daarnaast is Okoumé gemakkelijk te bewerken en behandelen. Van origine heeft Okoumé een warme, zachtroze kleur, laat zich makkelijk zagen, frezen, schroeven en spijkeren en aflakken met (semi) dekkende verfsystemen.

Watervast plaatmateriaal multiplex in verschillende maten

Ben jij op zoek naar een watervaste plaat voor buiten? Onze houthandel heeft een breed assortiment aan prachtige kwalitatieve Okoumé multiplex platen. De Okoumé platen zijn in onze webshop allemaal watervast multiplex en in de meest voorkomende afmetingen te verkrijgen, namelijk de: 250x122cm en de 310x153cm. Daarnaast zijn de watervaste platen in diverse diktes verkrijgbaar. Alle platen zijn ook in een gegronde versie te koop.

Uiteraard kan het zijn dat jouw ideale afmeting voor de watervaste plaat er niet bij staat. Dat is geen enkel probleem, wij hebben een speciale zaagservice om je Okoumé watervaste multiplexplaat op maat te maken. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Hout is het materiaal van de toekomst

Kies je voor Okoumé, dan kies je bewust voor een houtproduct. Maar waarom zou je voor constructies van hout gaan? Welnu, hout kent verscheidene voordelen. Heb jij een beperkt budget? Hout is relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen voor constructies. Ook is hout zeer milieuvriendelijk. Het hout houdt CO2 vast. Ben jij dus iemand waarvoor het klimaat zeer belangrijk is? Ook dan werkt hout goed. Tegelijkertijd heeft het ook nog eens een hoge isolatiewaarde. Al met al zijn er dus genoeg redenen om voor hout als bouwmateriaal te gaan!

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Voer een nummer in van 19 tot 21.
  Voer een nummer in van 19 tot 21.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
 • No products in the cart.