Facebook Pixel

PIR 80mm

Enig resultaat


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

PIR isolatie 80mm kopen: Advies op maat

Wat is PIR?

Polyisocyanuraat (PIR) isolatie is kunststofisolatie. PIR isolatie wordt vaak gebruikt voor de isolatie van muren, daken en vloeren. PIR isolatie is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen, zoals steen- of glaswol of schuimplaten. PIR platen zijn recyclebaar.

Wanneer kies je voor PIR platen 80mm?

Ben je op zoek naar geschikte isolatie voor bijvoorbeeld buitenmuren, daken of vloeren? Dan kun je kiezen voor PIR platen 80mm. Ze bieden een goede isolatie en zijn duurzaam. De 80mm isolatieplaten zijn ook geschikt voor gebruik in spouwmuren.

Voor welke toepassingen gebruik je PIR?

PIR wordt vaak gebruikt voor de isolatie van:

PIR platen kunnen ook worden gebruikt als brandwerende isolatie in gebouwen, omdat ze een hoge brandvertragende weerstand hebben. PIR platen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur, wat ze populair maakt voor gebruik in de bouwsector.

PIR is ook geschikt voor de isolatie van koel- en vrieshuizen, omdat het goed bestand is tegen lage temperaturen. Ook wordt PIR isolatie ook vaak gebruikt voor het isoleren van buizen en leidingen, omdat het een goede hitte- en geluidsisolatie heeft.

Eigenschappen van PIR isolatie

PIR (polyisocyanuraat) isolatie is kunststofisolatie met goede isolatie-eigenschappen. Het is een licht en sterk materiaal dat gemakkelijk te verwerken is. PIR platen hebben een aantal unieke eigenschappen die ze populair maken voor gebruik als isolatie:

Isolatiewaarde van PIR 80mm

De lambda waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat door het isolatiemateriaal heen.

De Rd-waarde geeft aan wat de warmteweerstand van de isolatieplaat is.

Naast de lambda-waarde en de Rd-waarde is er ook nog de Rc-waarde. De Rc-waarde geeft de totale isolatiewaarde van de constructie aan. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de andere materialen die zijn gebruikt (zoals dakpannen bij dakisolatie, hout en gipsplaten bij een wand).

Rd-waarde: 3,60

Rc waarde: 4,10

Welke dikte PIR heb je nodig

Het is belangrijk om de juiste dikte van het isolatiemateriaal te kiezen voor jouw persoonlijke isolatieproject. Dikkere platen bieden meer isolatie, maar zijn ook duurder.

Hier zijn enkele richtlijnen voor de dikte van PIR platen voor verschillende toepassingen:

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.