Facebook Pixel

Coating

Enig resultaat


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Verf versus coating, wat is het verschil?

Als eigenaar of huurder van een huis met of zonder tuin moet je beslissingen nemen over wanneer en hoe je de eigendommen waarvoor je verantwoordelijk bent, onderhoudt en het uitzicht en de prestaties ervan verbetert. Af en toe komt daar verf en/of coating bij kijken. Dus wat is het verschil?

Een eeuwenoude vraag

Het is eigenlijk een eeuwenoude vraag: “Wat is het verschil tussen verf en coating?” Oké, misschien is het geen eeuwenoude vraag. Maar de realiteit is dat er een verschil is, en als experts in deze industrie willen je graag helpen te begrijpen wat dat verschil precies is, zodat je de juiste beslissing kunt nemen voor je eigendommen.

Verf en coating: eenvoudig gezegd…

Eenvoudig gezegd, verf is voor de esthetiek en coating is voor de prestaties.

Verf

Het belangrijkste doel van het schilderen van iets is om de esthetiek (het uiterlijk of de schoonheid van iets) te verbeteren. Verf kan worden aangebracht op een verscheidenheid van oppervlakken met behulp van veel verschillende toepassing technieken. Hoewel verven enkele beschermende eigenschappen heeft, is dat niet het eigenlijke doel van verf. Het resultaat van het aanbrengen van verf is dat een oppervlak er tijdelijk mooier, levendiger, schoner of nieuwer uitziet dan voordat het werd geverfd.

Coating

Wat verf niet kan doen is waar coating in uitblinkt. Coating is verf met een doel. Het einddoel hangt af van het coatingsysteem dat wordt gekozen.

Net als verf, worden coatings aangebracht op een verscheidenheid van oppervlakken met veel verschillende toepassingstechnieken. Hier volgen een paar voorbeelden van de prestaties die een coatingsysteem kan leveren wat verf niet kan:

Coating kan verf zijn, maar verf kan geen coating zijn

Het is duidelijk dat het verschil tussen verf en coating hem in de prestaties zit. Als je je tuinhout, je ramen of deuren er voor een kortere tijd beter wil laten uitzien dan is verf een betere kosteneffectieve oplossing op korte termijn. Als je al je houtwerk jarenlang wilt beschermen, is een coating een betere oplossing.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.