Facebook Pixel

Zwaluwstaartplaten

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Zwaluwstaartplaten met S-vormige geometrie

Zwaluwstaartplaten zijn zelfdragende stalen platen die gewalst zijn met stroken in de vorm van een zwaluwstaart. De zwaluwstaartplaat wordt gebruikt voor draagconstructies of bijvoorbeeld als frame voor lichte betonnen vloeren op houten balken. De zwaluwstaartplaten hebben een geoptimaliseerde S-vormige geometrie, zodat de afstemming tussen de plaat en het fijn grindbeton of de zelfnivellerende mortel zorgt voor het hoogste draagvermogen van de vloer.

De praktische toepassing van de zwaluwstaart plaat

Controleer de balkconstructie op kwaliteit, dikte en sterkte. Gebruik een slijpschijf om de zwaluwstaartplaten in te korten of af te stellen. Zorg voor je veiligheid en draag altijd geschikte beschermende kleding. Wanneer je met zwaluwstaart platen op een draagbalk werkt, moet je ervoor zorgen dat de platen correct op de draagbalken liggen.

Praktische verwerking van de zwaluwstaart platen

Monteer de LEWIS® zwaluwstaartplaat op de balklaag haaks op de profielrichting. Leg de platen om en om met een overlapping in de lengterichting van ongeveer een meter. Installeer de onder- en bovenflenzen alleen in de breedte op elkaar.

Installatie met de leglijn

De Lewis zwaluwstaartplaat die je bij bakker kunt bestellen kunnen vooraf gemarkeerd worden met een gekleurde leglijn. Dit vereenvoudigt het leggen en verbinden van de panelen.

Toepassing op vloeren

Breng de profielrichting van de LEWIS® zwaluwstaartplaten haaks op de draagbalk aan, parallel aan de vloerdelen. Leg de platen in een willekeurige richting met een overlapping in de lengterichting van vijftig centimeter tot een meter. Leg alleen de bovenste en onderste flens over elkaar in de breedte. Bevestig de platen aan de vloerdelen of de steun op de plaats van de bovenste profielen. Zo zorg je voor een hoogwaardige afwerking van de zwaluwstaartpanelen voor je vloeren.

De zwaluwstaartplaat als wapening voor beton

Zwaluwstaartplaten worden vaak gebruikt als wapening voor betonvloeren op houten of stalen frameconstructies, omdat deze platen een geringe hoogte en een laag gewicht hebben. De zwaluwstaartvormige platen en het beton vormen een uiterst sterke composietvloer die geschikt is voor elk type vloer.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.