Facebook Pixel

Houten vlonderplanken

Resultaat 1–24 van de 28 resultaten wordt getoond

Prijs

Houtsoort

 • (1)
 • (2)
 • (3)
 • (1)

 • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
 • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
 • Onze klanten beoordelen ons met

Houten vlonderplanken 

Ga jij voor een vlonder, gemaakt van échte houten vlonderplanken? Wat ons betreft de perfecte keuze! Er zijn veel soorten houten vlonderplanken beschikbaar. Zo vind je hier de klassiekers onder de houten vlonderplanken: vuren en grenen. Deze vlonderplanken zijn geïmpregneerd, waardoor het hout een langere levensduur heeft en beter bestendig is tegen weersinvloeden. Is dit niet het materiaal wat je zoekt? Kijk dan eens bij de douglas- of hardhouten vlonderplanken. 

Vuren en grenen vlonderplanken 

Dit zijn twee verschillende houtsoorten die je veel terugziet in het assortiment van Bakker dé Houthandel. Vuren en grenen zijn beiden zachte houtsoorten, waardoor je de houten vlonderplanken makkelijk op maat zaagt en de terrasplanken eenvoudig toepast op het terras. Het verschil tussen deze twee houtsoorten is dat vuren vlonderplanken vaak veel egaler zijn en een fijnere structuur hebben. Grenen vlonderplanken zijn daarbij donkerder van kleur en hebben een duidelijke houtstructuur. Dit zorgt juist weer voor een meer natuurlijke uitstraling! 

Belangrijk bij het aanleggen van houten vlonderplanken 

Echt hout werkt. Hoe we dat bedoelen? Dat betekent dat het hout ná de aanleg nog kan gaan verbuigen, krimpen, uitzetten of krom kan trekken. Houd daarom bij aanleg van het terras genoeg ruimte tussen de houten vlonderplanken. Zorg daarnaast ook voor goede mogelijkheden voor afwatering! Zo voorkom je dat het water onder het hout blijft zitten. Dat voorkomt rotten en verlengt de levensduur van jouw terras! 

Vlonderplanken van hout aan het water aanleggen 

Gebruik je de houten vlonderplanken voor de aanleg van een terras aan het water? Dan adviseren we om funderingspaaltjes en onderliggers te gebruiken. Hierdoor leg je een stevige onderconstructie aan, waardoor het water gemakkelijk weg kan stromen. Zo weet je zeker dat jij jarenlang van jouw nieuwe houten vlonder kan genieten! 

Meer weten of vlonderplanken in het echt bekijken? 

Bij het aanschaffen van een nieuwe vlonder, wil je zeker van jouw keuze voor houten vlonderplanken. Dat snappen we helemaal! Neem daarom gerust contact op, dan helpen we je verder. Wil je de houten vlonderplanken liever eerst in het echt zien? Dan is het altijd mogelijk om langs te komen bij onze vestiging in Hoogkarspel. Tot snel!

Veelgestelde vragen

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Voer een nummer in van 19 tot 21.
  Voer een nummer in van 19 tot 21.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
 • No products in the cart.