Facebook Pixel

Eikenhout

Toont alle 14 resultaten


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Eikenhout  

Eikenhout is een zeer geliefde een duurzame hardhoutsoort die voornamelijk voornamelijk zijn oorsprong vindt in Europa. Deze houtsoort heeft een lange levensduur – gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar -, waardoor je lang profiteert van jouw investering. Daarnaast heeft het hout een prachtig rustiek karakter, waardoor het een mooie uitstraling heeft. 

Dit mag je verwachten van eikenhout 

Eikenhout is een sterke houtsoort, maar het heeft ook bepaalde eigenschappen. Voor het aanschaffen van eikenhout is het verstandig om deze eigenschappen door te nemen, zodat je niet naderhand voor verrassingen komt te staan. 

(Ver)kleuring en werking van eikenhout 

Ben je op zoek naar hout wat makkelijk te bewerken is en lang meegaat? Dan is eikenhout ideaal voor jou. Dit hout heeft een robuuste uitstraling. Dat komt doordat de vlamtekening in bewerkt en onbewerkt eikenhout duidelijk naar voren komt. Daarnaast blijft het eikenhout zijn oorspronkelijke kleur relatief goed behouden. Toch zal er na verloop van tijd een verandering naar een lichte, zilvergrijze kleur optreden. Wanneer je dit wilt voorkomen, is het verstandig om het hout te beitsen of te oliën. 

Eiken planken, balken en palen bij Bakker dé Houthandel 

In het assortiment van Bakker dé Houthandel vind je verschillende soorten eikenhout. Zo kan jij voor elk soort bouwwerk bij ons terecht! Koop bijvoorbeeld eikenhouten planken voor het maken van een schutting, overkapping of hek. Ben je van plan om een hek te maken of zoek je nog goede steunpalen voor de veranda? Kies dan voor eiken palen. Als laatste hebben we natuurlijk ook nog eiken balken in het assortiment, die ideaal zijn voor een (zichtbare) constructie. Bekijk de producten die bij jouw wensen passen en bestel direct!

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation