Facebook Pixel
0228-563968
Terug

Filters

Hardboard

De voordelen van hardboard

Wat is hardboard?

Hardboard is een samengesteld houtproduct met het uitzicht van natuurlijk hout. Hardboard is zeer duurzaam. De producent biedt een garantie van meerdere jaren. Als hardboard op de juiste manier verwerkt en onderhouden wordt kan het jarenlang meegaan. We sommen hieronder enkele voordelen op van het product.

  • Verschillende maten en kleuren: hardboard kun je kopen in verschillende maten en tinten. In tegenstelling tot massief hout is er geen limiet aan de grootte van het paneel. Je kunt een groter paneel krijgen voor een lagere prijs. Er zijn ook verschillende afwerkingen en diktes beschikbaar. Er is keuze tussen voorbewerkt hardboard of plaatmateriaal dat je zelf verder kunt behandelen. Onafgewerkt hardboard kun je de kleur geven die je zelf wilt.
  • Het is een milieuvriendelijk product: hardboard is veel milieuvriendelijker dan massief hout. Bij de productie van hardboard wordt gebruik gemaakt van overgebleven hout en vezels die volledig gebruikt kunnen worden.
  • Alleen het kennersoog ziet het verschil met echt hout: alleen echte kenners kunnen het onderscheid maken tussen hardboard en origineel hout. Hun ervaren oog kan de aparte textuur en korrel onderscheiden van die van het echte hout.
  • Gemakkelijk te verwerken: hardboard is verkrijgbaar in verschillende formaten. Het is uniform in termen van dichtheid en gewicht. Dit betekent lagere kosten en minder werk om te verzagen. Het verwerkingsproces is ook heel eenvoudig. Sommige doe-het-zelvers vinden het gebruik van hardboard zelfs eenvoudig genoeg om er zelf werken mee uit te voeren.
  • Het is een duurzaam materiaal: het is een sterk en duurzaam materiaal. Vermijd wel het gebruik van hogedrukreinigers. Door de kracht van de waterstraal kunnen deze deuken op het oppervlak van het hardboard veroorzaken. Er kunnen barsten ontstaan waardoor vocht kan binnendringen. Een barstje of gaatje, hoe klein ook, moet onmiddellijk hersteld worden.
  • Bestand tegen aantasting door insecten: hardboard is niet vatbaar voor houtworm, schorskevers en andere insecten. Zolang er geen gaten zijn in het hardboard, is het een stevige bekleding van bijvoorbeeld een gevel.

Verschillende formaten hardboard

Je kunt kiezen tussen de gebruikelijke formaten. Je kunt ook de dikte van het hardboard vrij kiezen. Bovendien is hardboard met verschillende dichtheidswaarden verkrijgbaar. In principe geldt: hoe hoger de dichtheid, hoe duurzamer de plaat. Voor herhaald gebruik is het daarom aan te bevelen hardboard met een hoge dichtheidswaarde te bestellen.

Schakel een van onze houtexperts in voor vragen over hardboard.

Onze tuincatalogus boordevol vol inspiratie!

Bekijk of bestel gratis een van onze (tuin)catalogussen. 

meer informatie
Volg ons op:
©2021 Bakker de Houthandel b.v. Alle rechten voorbehouden
envelopemap-markerchevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram