Facebook Pixel

Spinvliesfolie

Toont alle 3 resultaten

Prijs


  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Onze klanten beoordelen ons met

Wat is spinvliesfolie en waarvoor wordt het gebruikt?

Spinvliesfolie is een niet-geweven stof die gemaakt is van polymeren. Niet geweven spinvliesfolie is een sterke film, sterker dan andere “non-woven” materialen.

Spinvliesfolie heeft een hoge vochtbestendigheid en is geschikt voor toepassing in de bouw.

Toepassing van spinvliesfolie in de bouw

Spinvliesfolie wordt veel toegepast omdat het waterdampdoorlatend en waterbestendig is. Daarom wordt spinvliesfolie meestal gebruikt aan de koude zijde van isolatie. Door de waterbestendigheid wordt water dat uit de bouwmaterialen komt geblokkeerd en de dampdoorlatendheid zorgt dat het vocht een gemakkelijke uitweg kan vinden.

Verschillende soorten spinvliesfolie

De spinvliesfolie is onder te verdelen in twee soorten. Spinvliesfolie voor daken en wanden en spinvliesfolie voor gedeeltelijk open buitenmuren. Hoewel bij beide typen spinvliesfolie dezelfde stof gebruikt wordt, kan door de toevoeging van verschillende additieven en coatings spinvliesfolie verkregen worden met verschillende eigenschappen.

Spinvliesfolie voor dak en wand

Miotex® levert spinvliesfolie, die zowel geschikt is voor daken als voor wanden. De spinvliesfolie bestaat uit drie lagen en kan per vierkante meter aangekocht worden of per rol van 75 vierkante meter.

De spinvliesfolie van Miotex® die verkrijgbaar is bij Bakker, is een waterdichte dampdoorlatende, drielaagse composiet polypropyleen spinvliesfolie. Het is een gecertificeerd product waarbij de nodige productcertificaten kunnen afgeleverd word.

Zoals de meest spinvliesfolie wordt ook Miotex® gebruikt als een waterdichte, dampdoorlatende laag aan de koude kant (meestal de buitenkant) van de constructie. Deze folie is water- en dampdoorlatend, waardoor deze ook direct op harde ondergronden kan worden aangebracht.

Het kleine verschil tussen een spinvliesfolie en een dampwerende folie

Beide folie voorkomen dat vocht schade zou veroorzaken. Een dampwerende folie houdt alleen maar het vocht tegen terwijl de spinvliesfolie in beide richtingen werkt. Het houdt het vocht tegen en zorgt ervoor dat het op een gemakkelijke manier zijn weg naar buiten vindt.

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.