Facebook Pixel

Composiet vlonderplank met co-extrusie semi-massief 23x145mm x 420cm houtstructuur zwart

Per stuk: 72,50 (59,92 excl. BTW)

Beschikbaar via nabestelling

  • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
  • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
  • Maatwerk op vrijwel alles mogelijk
  • Binnen 48-uur afhalen of bezorgen
  • Snelle bezorging door onze eigen chauffeurs

Je bent misschien ook geïnteresseerd in…

    Je bent misschien ook geïnteresseerd in…

      Beschrijving

      Composiet vlonderplank met co-extrusie semi-massief 23×145mm x 420cm houtstructuur zwart

      Composiet is een samenstelling van kunststof en hout en wordt ook wel WPC (Wood Plastic Composite) of in het Nederlands: HKC (Hout Kunststof Composiet) genoemd. Composiet planken bestaan voor ongeveer 50% uit kunststofvezels en 50% uit houtvezels. Het heeft de natuurlijke uitstraling van hout en de duurzaamheid en gemak van kunststof.

      Composiet kent nagenoeg geen werking en heeft geen noesten. Het heeft bijna geen onderhoud nodig, is kleurvast en UV-bestendig. Ook hoeft het niet geolied of gebeitst te worden, gaat het niet kromtrekken of scheuren en de oppervlakte blijft stroef. Kunststof vlonderplanken kun je gemakkelijk zelf op maat zagen met een afkortzaag of een handzaag. Vaak krijg je minimaal 10 jaar garantie op je composiet vlonderplanken. Redenen genoeg om dus voor kunststof te kiezen.

      Wat zijn composiet vlonderplanken met co-extrusie?

      Deze vlonderplanken zijn gemaakt van kunststof composiet met co-extrusie. De co-extrusie is een extra beschermende laag om de vlonderplank heen. Deze extra laag heeft nog meer voordelen dan de gewone composiet vlonderplanken. Gewone composiet vlonderplanken zijn al zeer onderhoudsarm, maar planken met co-extrusie zijn zeer vuilafstotend en hoef je dus nóg minder schoon te maken dan de gewone vlonderplanken.

      Gewone composiet vlonderplanken hebben een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar. Wanneer je kiest voor een composiet vlonderplank met de extra co-extrusie laag is dat ongeveer 20 tot 25 jaar. Dit komt doordat de kern van de composiet plank verpakt is in een zeer sterke waterdichte laag, waardoor vocht geen enkele kans heeft om tot de kern van de plank door te dringen.

      Nog een groot voordeel is dat composiet vlonderplanken met co-extrusie voorzien zijn van een antislip laag. Planken met co-extrusie blijven zeer stroef, nog stroever dan gewone composiet planken, en zijn dus ook uitermate geschikt rondom bijvoorbeeld zwembaden.

      In ons assortiment hebben wij verschillende soorten, maten en kleuren composiet vlonderplanken.

      In de semi-massief co-extrusie composiet vlonderplanken hebben we de volgende keuze: 23x145mm x 420cm zwart, 23x145mm x 420cm bruin en 23x145mm x 420cm grijs.

      Hoe monteer je een composiet planken vlonder met clipsysteem?

      Er zijn verschillende voordelen voor het gebruik van clips bij het leggen van een terras. Maar de belangrijkste reden van deze techniek is toch wel dat er geen schroeven meer in het zicht zitten. Alle verbindingen vinden plaats in de naad tussen de vlonderplanken waardoor er geen schroeven en gaten in de bovenkant van de vlonderplanken zitten. Daarnaast voorkom je dat er door de gaatjes van het schroeven vocht in de vlonderplank trekt. Door gebruik te maken van dit montagesysteem kun je minimaal 50% van de montagetijd besparen, in vergelijking met een plaatsing met schroeven.

      Zorg altijd voor een goede onderconstructie. Je gebruikt hiervoor onderliggers (ook wel onderregels of onderbalken genoemd). Je kunt een vlonder namelijk niet direct op de grond plaatsen. Bij een vlakke ondergrond plaats je de vlonder op composiet onderliggers. Bij een ondergrond die niet vlak is kun je het beste aluminium onderliggers of houten onderliggers gebruiken.

      • Plaats op de grond, onder waar je vlonder moet komen, altijd eerst anti worteldoek. Je voorkomt daarmee dat er onkruid en ander groen onder en door de vlonder heen gaat groeien.
      • Bevestig de onderliggers (onderbalken) met een tussenafstand van 35 cm (hart op hart) op een stevige ondergrond met slagpluggen. Betonnen tegels zijn hiervoor de ideale ondergrond. Plaats rubberen tegeldragers tussen de tegel en de onderligger voor een fijne werking.
      • In de kamers van de semi-massiefplanken kan water blijven staan, daardoor wordt geadviseerd om de planken met afschot te leggen.
      • Monteer eerst de rvs startclips aan de kopsekant van de onderliggers en schuif de eerste vlonderplank in de clips. Na het plaatsen van de eerste vlonderplank moet je stap voor stap te werk gaan: eerst voorboren in de onderligger, daarna de tussenclip losjes op de onderligger schroeven (en in de eerste vlonderplank), doe dit op iedere onderligger en plaats daarna de tweede plank er in. Vervolgens plaats je opnieuw een tussenclip losjes op de onderligger en pas dan ga je terug naar de vorige tussenclip welke je volledig vast zet.
      • Als alle vlonderplanken gemonteerd zijn, moet de laatste vlonderplank vastgezet worden met startclips (het zijn de zelfde die gebruikt zijn voor het monteren van de eerste vlonderplank, deze kunnen op exact dezelfde manier gemonteerd worden).
      • In principe is de vlonder nu klaar, je kunt er nog voor kiezen om een randafwerking te plaatsen op de zijkanten die in het zicht liggen, denk dan aan afdeklatten of hoekprofielen.

       

      Specificaties

      • Dikte in MM 23
      • Breedte in MM 145
      • Lengte in CM 420
      • Soort materiaal Composiet
      • Behandeling Co-extrusie
      • Binnenstructuur Semi-massief
      • Kleur Zwart
      • Artikeltype Plank

      Andere suggesties…

        Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

        Meld je aan voor de nieuwsbrief.

        • Voer een nummer in van 19 tot 21.
          Voer een nummer in van 19 tot 21.
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
        WordPress development door Webstation
        WINKELWAGEN
        • No products in the cart.