Facebook Pixel
heren van demonteren bakker bouwen en wonen

Persbericht: Bakker Bouwen & Wonen maakt circulair bouwen breed toegankelijk door verkoop van gebruikt bouwhout

heren van demonteren bakker bouwen en wonenBakker Bouwen & Wonen maakt vanaf januari 2022, als één van de eerste spelers in de houtbranche, een stap in het toegankelijk maken van circulair bouwen. De leverancier van hout, bouwmaterialen en woonproducten, neemt vanaf december 2021 gereviseerd bouwhout op in het assortiment. Het Noord-Hollandse bedrijf is hiermee de pionier in de transitie naar circulair bouwen. Het landelijk streven is een circulaire economie in 2050.

Dirk Ploegstra, algemeen directeur van Bakker Bouwen & Wonen, licht toe: “Wij zijn ontzettend trots op het feit dat wij als regionale hout- en bouwmaterialenhandel als één van de eerste in Nederland handen en voeten gaan geven aan het toegankelijk maken van circulair bouwen. Al geruime tijd zochten wij een manier om ons streven naar duurzame bedrijfsvoering écht inhoud te geven. Met ‘de Heren van Demonteren’ vonden wij de perfecte samenwerking. Het door de Heren van Demonteren gedemonteerde en vervolgens gereviseerde hout krijgt door onze verkoop hiervan opnieuw het podium dat het verdient. Oersterk kwalitatief goed hout belandt niet meer op de afvalhoop maar gaat zorgen voor mooie projecten in de regio en dat voelt goed!”

Bedrijfsvoering op een duurzame en verantwoorde manier

De Heren van Demonteren is een initiatief van Boy Limmen Sloopwerken B.V. Het bedrijf verzamelt bij sloopwerkzaamheden alle materialen die anders bij het afval terecht zouden zijn gekomen. Deze materialen worden gereedgemaakt voor een tweede leven. Met een samenwerking tussen Bakker Bouwen & Wonen en de Heren van Demonteren, zet Bakker Bouwen & Wonen de toon binnen de branche als het gaat om duurzame bedrijfsvoering.

Logo De Heren van Demonteren

Dirk Ploegstra vult aan: “Met dit initiatief vervullen we niet alleen de wensen van de consument en de zakelijke markt die steeds duurzamer worden, maar zorgen wij er als bedrijf ook voor dat er bewustwording wordt gecreëerd rondom circulair bouwen. Want bouwen met een prachtproduct als hout is én blijft ongekend populair. Als wij dit toegankelijk kunnen maken op een duurzame en verantwoorde manier, dan doen wij dat vol overgave.”

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Voer een nummer in van 19 tot 21.
    Voer een nummer in van 19 tot 21.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
  • No products in the cart.