Facebook Pixel

Trappenlak

Toont alle 2 resultaten

Prijs

Kleur

 • (1)
 • (1)

Hoeveelheid

 • (2)
 • (2)

 • Al 30 jaar de hout- en bouwmaterialenhandel van Noord-Holland
 • Grote collectie A-merken bouw- en tuinhout
 • Onze klanten beoordelen ons met

Wat is trappenlak?

Trappenlak verzegelt alle houten delen van de trap. Dit is inclusief de treden en leuningen. De trappenlak die waterverdunbaar is, is geschikt voor gebruik binnenshuis. In vergelijking met een olie kan de vernis de houten oppervlakken zo goed mogelijk afdichten en zo beschermen tegen water. Olie daarentegen impregneert de oppervlakken en beschermt het hout niet tegen het binnendringen van water.

Hoe werkt trappenlak?

De trappenlak wordt door schilderen op de houten oppervlakken aangebracht, trekt in het hout en bedekt het met een stevige beschermlaag. Deze beschermlaag beschermt het onderliggende hout tegen water, schoonmaakmiddelen, stoten en krassen.

Welke soorten trappenlak zijn er?

Er zijn verschillende soorten trappenlak die zich van elkaar onderscheiden door hun samenstelling. Afhankelijk van de mate waarin de trap en de leuningen in kwestie worden belast, kan de juiste soort vernis worden gevonden.

De één-componentlak bestaat uit een basis van acrylaat. Dit is een soort plastic dat nauwelijks oplosmiddelen bevat. Het verven van de trap met de één-component vernis is eenvoudig. Het schildert als een glazuur. Bovendien biedt een één-componentlak een gunstige prijs. De laklaag gaat enkele jaren mee, dus het resultaat is buitengewoon interessant.

In een twee-componentenvernis wordt het acrylaat nog steeds gemengd met water als basis. In vergelijking met een één componentlak is de twee componentenlak robuuster bij schokken en krassen. Dit is te wijten aan de extra verharder die als bijkomend bestanddeel in de verf is verwerkt. De verharder zorgt ook voor een korte droogtijd, die ongeveer een dag bedraagt.

De trappenlak die we aanbieden is een waterverdunbare polyurethaan acrylhars verf met een antislip effect. De trappenlak heeft een hoge slijt- en slagvastheid. De trappenlak heeft een transparante zijdeglans. Hij is sneldrogend, reukarm en bestand tegen intensief gebruik.

Wat zijn de voordelen van trappenlak?

Koop je trappenlak bij ons in de webwinkel of kom langs in onze winkel te Hoogkarspel!

Altijd direct de nieuwste aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Voer een nummer in van 19 tot 21.
  Voer een nummer in van 19 tot 21.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WordPress development door Webstation
WINKELWAGEN
 • No products in the cart.