0228-563968
Terug
Filters

Meubellak op waterbasis

De samenstelling en de voordelen

Met meubellak op waterbasis is het beschermen van de vloer of het meubilair in je huis niet langer een probleem voor je gezondheid of het milieu. Door te kiezen voor deze lakken op waterbasis, die weinig oplosmiddelen bevatten en vrij zijn van giftige chemicaliën en geuren, draag je bij tot een gezonder milieu en minimaliseer je bovendien de invloed op het milieu.

Wat onderscheidt meubellak op waterbasis

Wat lak voor meubels op waterbasis onderscheidt van hun tegenhangers, is dat ze een lage samenstelling hebben van organische en vluchtige verbindingen (minder dan 14%), chemische stoffen die het lichaam en het milieu aantasten. Je zult dit merken wanneer je met een conventionele lak schildert; zodra de beschermlaag is opgedroogd, verdampen de oplosmiddelen, waarbij vervuilende emissies vrijkomen die een negatieve invloed hebben op je gezondheid en het milieu.

In sommige soorten meubellak zijn producten opgenomen om een meer resistente afwerking te bieden. Polyurethaan is daar een van. Dit houdt echter geen toxiciteitsrisico in, omdat bij verdunning in waterbasis alleen onschadelijke waterdamp vrijkomt tijdens het droogproces. Dit is de reden waarom coatings op waterbasis milieuvriendelijke producten zijn.

De afwerking met meubellak

Meubellak zorgt niet alleen voor de verzorging van het hout. Het biedt ook een aantrekkelijke afwerking. Hoewel ze in vergelijking met andere soortgelijke producten meestal duurder zijn, gaat het hier om een investering op middellange tot lange termijn, gezien hun bestendigheid tegen dagelijks gebruik.

Een van de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het vergelijken van lakken op waterbasis is de afwerking die het product in kwestie je geeft. Net als conventionele vernissen bieden ook meubellakken verschillende afwerkingen die variëren tussen glans, mat of satijn.

Glanzende lak is vernis die de kleur van hout versterkt. Mat is over het algemeen vrij duurzaam en geschikt voor het afdekken van deuren en kozijnen. Satijnen afwerkingen daarentegen worden aanbevolen voor het beschermen en afdekken van houten vloeren, zoals parket.

Presentatie en kleur

Momenteel is er een grote verscheidenheid aan aanbiedingsvormen, afgestemd op de behoeften van de gebruikers en het te vernissen oppervlak.

Vernis is een product dat niet alleen bescherming biedt, maar ook een esthetische component aan het hout toevoegt. Hoewel de meeste kleurloos zijn, is er in sommige lakken kleur verwerkt om het uiterlijk van de kamer te verfraaien.

Voordat je een aankoopbeslissing neemt, is het belangrijk te beslissen of je de houtnerf wilt accentueren of verbergen door deze met een andere tint te bedekken. Als je de houtnerf wilt benadrukken, kun je kiezen voor een kleurloze vernis. Als je ze daarentegen wilt verbergen of van kleur wilt veranderen, is een gekleurde meubellak een goede optie; deze is bijzonder geschikt voor hout dat niet is voorbehandeld.

Onze tuincatalogus boordevol vol inspiratie!

Bekijk of bestel gratis een van onze (tuin)catalogussen. 

meer informatie
Blijf op de hoogte van de nieuwste producten en de laatste aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volg ons op:
©2021 Bakker de Houthandel b.v. Alle rechten voorbehouden
envelopemap-markerchevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram